Overzicht

Kart ABC

Bezoek ook het Kart ABC, een digitaal woordenboek met allerlei karttermen. De termen zijn onder meer gesorteerd op thema.

Artikelen

Dit onderdeel biedt achtergrondinformatie over karting, zoals de geschiedenis van het karten. Deze content wordt in artikelvorm aangeboden, indien mogelijk voorzien van links naar het Kart ABC.

Geschiedenis van het karten

De afgelopen jaren is het aantal kartbanen in Nederland sterk gegroeid. Dit geeft aan dat de kartsport aan populariteit gewonnen heeft. Het is immers een toegankelijke en betaalbare vorm van de autosport. Maar hoe is het karten eigenlijk ontstaan?
Lees dit artikel

Het rijden in een kart

Het rijden in een kart mag met recht een kunst genoemd worden. Op het eerste gezicht lijkt het besturen van een kart misschien eenvoudig, maar er komen heel wat zaken bij kijken. Hard rijden op een recht stuk kan iedereen; het komt er op aan hoe je de race begint, hoe je de bochten neemt en hoe je omgaat met je tegenstanders. Ook is het van belang om je aan de regels te houden en de aanwijzingen van de wedstrijdleiding op te volgen. In dit artikel helpen we je een eindje op weg.
Lees dit artikel

Go-Kart-In Dordrecht