Overzicht

Producten

Artikel

Het rijden in een kart
Op het eerste gezicht lijkt het besturen van een kart misschien eenvoudig, maar er komen heel wat zaken bij kijken.

Boeken en tijdschriften

Op deze pagina vindt je een overzicht van kartgerelateerde boeken en tijdschriften. Bij een aantal tijdschriften is het mogelijk om een vrijblijvend proefabonnement af te sluiten. De boeken kunnen direct gekocht worden door op de link 'Meer informatie' te klikken.

Tijdschrift: START

START autosportmagazine is het enige tijdschrift in Nederland dat aandacht schenkt aan alle takken van autosport.

START biedt iedere maand minstens 88 kleurige pagina's met het laatste nieuws over races en rally's, karting, autocross en nog veel meer. Spannende wedstrijdverslagen, boeiende interviews en natuurlijk het meest actuele autonieuws.
Neem een proefabonnement

Tijdschrift: Turbo Magazine

Iedere maand bericht Turbo Magazine uitgebreid over de ins en outs van races zoals Parijs-Dakar en het WK Rally. Ook aandacht voor de geschiedenis van onder andere Monte Carlo en veel interviews met en informatie over Formule 1-coureurs.

Verder iedere maand veel extra bijlages (zoals een kalender) en Boost, een extra bijlage speciaal voor jongeren.
Neem een proefabonnement

Tijdschrift: Kart & Autosport Magazine

Kart & Autosport Magazine verschijnt iedere maand. Het tijdschrift bevat onder andere veel achtergrondreportages en interviews op het gebied van karting, Formule 1 en DTM.

Verder zijn vaste columns van Verstappen, Lammers en Bleekemolen opgenomen.

Het tijdschrift beschikt niet over een website.

Boek: Alles over karting

Het boek 'Alles over karting' is geschreven door Dennis van der Spoel en staat vol met nuttige tips op het gebied van de kartsport. Het boek beslaat 196 bladzijdes en is uitgevoerd in A4-formaat en bevat veel zwart-wit- en kleurenfoto's.

Bovendien zijn tabellen en illustraties opgenomen om bijvoorbeeld afstelgegevens weer te geven of op een eenvoudige manier uit te leggen hoe een motor in elkaar zit.
Meer informatie

Boek: Bob Bondurant On Race Kart Driving

In dit Engelstalige boek worden de grondbeginselen van het karten belicht. Hoe neem je het beste een bocht, hoe bereid je je mentaal op een wedstrijd voor, hoe ga je om met rijden in de regen, enzovoort.
Meer informatie

Boek: Karting Everything You Need to Know

Dit boek legt de lezer de ins en outs van de kartsport uit. Zaken die aan bod komen zijn onder meer het kiezen van een wedstrijdklasse, de veiligheidsuitrusting en het onderhouden van eeen kart.

Verder komt de kunst van de racetechniek aan bod zodat je tot de beste resultaten kunt komen.
Meer informatie

Boek: The Karting Manual

Met de komst van veel indoorkartbanen in Europa, is de kartsport gedurende de afgelopen jaren uitgegroeid tot een toegankelijke en betaalbare introductie tot de motorsport. Dit heldere en rijk geïllustreerde boek behandelt alle beginselen van karting, waardoor het geschikt is voor beginners. Vanwege de gedetailleerde beschrijvingen is het echter ook geschikt voor gevorderden.
Meer informatie

Boek: Birel 40 Years of Karting

Een groep Italiaanse ambachtslieden begon aan het eind van de jaren '50 met het nabouwen van een kartchassis dat in Amerika werd geproduceerd. Dit betekende de start van het succes van Umberto Sala (bijgenaamd 'Birel'). Zijn karts werden wereldberoemd vanwege de hoogstaande techniek en het persoonlijke karakter.
Meer informatie

Go-Kart-In Dordrecht